NieuwsNieuws

Anglet

Met zijn kuststrook, bossen en verschillende recreatieve activiteiten biedt deze badplaats aan de Baskische kust vakantiegangers een combinatie van natuur en strandsporten op slechts 11 kilometer van uw 4-sterren camping vlakbij Bayonne.

Stranden in Anglet


Anglet wordt gekenmerkt door de 4,5 km aan stranden die aan de stad grenzen, en de toeristen kunnen ontdekken tijdens een wandeling langs de promenade.
Op 20 min. van camping Lou P'tit Poun **** kunt u ook het legendarische en romantische verhaal ontdekken van "Chambre d'Amour" (Liefdeskamer): twee geliefden, de jonge dochter van een rijke herder, en een arme visser hadden zich verscholen in een grot om het familieconflict te ontvluchten, toen een vreselijke onweersbui en woeste zee de geliefden verzwolgen. De "chambre d’Amour" grot evenals het strand plage de la chambre d’Amour zijn nog altijd te zien, en kunnen bewonderd worden vanaf de “Love tower”, een houten kunstwerk van 4 meter hoog.

Anglet, beschouwd als één van de beste surfspots aan de Atlantische kust, is de bestemming bij uitstek om naar hartenlust strandsporten te beoefenen. In totaal zijn er niet minder dan 11 surfspots in Anglet waaronder de spots La Barre, les Cavaliers en les Dunes, voor de meest ervaren surfers.
De surfliefhebbers, of gewoon nieuwsgierigen kunnen ook even naar de bekende “Anglet surf Avenue”, die langs het strand loopt. Geïnspireerd door de beroemde “Walk of Fame” van Los Angeles, kunnen we hier de voetafdrukken bewonderen van een tiental surfkampioenen.

Het bos van Pignada


Het bos van Pignada ligt midden in de stad, en is de groene long van Anglet met zijn 220 hectares dennenbos. De ideale gelegenheid voor een wandeling midden in de natuur, en te genieten van de vele voorzieningen, zoals een fitnessparcours, een boomklimparcours, tochtjes op de fiets of hoverboard enz.

Ecologisch park van Izadia


Natuurliefhebbers zullen zeker Anglet aandoen tijdens hun vakantie op een camping in Zuid-Landes om een bezoekje te brengen aan de 14 hectares van het ecologische park van Izadia.

La Barre skatepark


Voor de fans van rolsporten die niets op het strand te zoeken hebben, biedt La Barre skatepark een groot centrum van meer dan 1500 m² om te skaten, rolschaatsen en voor BMX'ers. Zelfs voor kinderen zijn er skatelessen.

Baskische ambacht


Tot slot biedt een bezoekje aan Anglet de mogelijkheid om wat meer te weten te komen over de Baskische ambacht tijdens een bezoek aan een chisteras-fabriek, een messenmaker of een kunstsmid.

 
 
Ontdek ons aanbod van verhuur