NieuwsNieuws

Capbreton

Op programma tijdens uw vakantie op de camping in Zuid-Landes, vlakbij Bayonne: de vele sportactiviteiten die hier beoefend kunnen worden als fietsen, zeilen en surfen, of ontspannende activiteiten als een tochtje op zee, of naar de zandstranden. Maar dat is lang niet alles!

Op 15 minuten van camping Lou P'tit Poun ****, tussen Saint-Martin-de-Seignanx en Hossegor, onderscheidt Capbreton zich van andere badplaatsen aan de Landaise kust door zijn haven, de enige in het departement. Ooit een drukke vissershaven, maar tegenwoordig een bekende badplaats aan de Atlantische oceaan.

Te zien en te doen in Capbreton


Tijdens een bezoekje aan Capbreton, zult u maar moeilijk de verleiding kunnen weerstaan om een wandelingetje te maken over de iconische Estacade, met een lengte van 189 meter. De Estacade, gebouwd door Napoleon III, staat symbool voor de wedergeboorte van de haven, na eeuwen van verval door de omleiding van de Adour.

De Capbreton stranden


Voor een dagje strand hebben de vakantiegangers de keuze uit 7 stranden, waarvan enkele bijzonder in trek zijn bij ervaren surfers. Zoals de stranden la Gravière, la Savane (ook bekend als surfspot Santocha) en les Océanides zijn meer geschikt voor gevorderde surfers. Voor degene met wat minder ervaring kunnen naar de stranden van Notre-Dame, la Centrale of le prévent.

De Capbreton markten


Een bezoekje aan Capbreton is ook de gelegenheid om even een kijkje te nemen op de vele markten, die tijdens het zomerseizoen gehouden worden:

  • Vismarkt: dagelijks, het hele jaar door
  • Avondmarkt in juli en augustus: elke maandag-, woensdag- en vrijdagavond
  • Avondmarkt op de estacade: ambachtelijke markt op donderdagavond
  • Levensmiddelenmarkt: het hele jaar door op zaterdag, in de zomer ook op dinsdag en donderdag


Het Capbreton erfgoed


Capbreton staat niet bekend voor zijn architectonische erfgoed, maar bezit niettemin enkele overblijfselen uit zijn middeleeuwse verleden. Tijdens een rondje door het stadscentrum kunt u zich laten verrassen door Maison du Rey; hier woonde vroeger de beroemde koning van Navarra, Hendrik IV. Bezoekers kunnen vervolgens hun wandeling voortzetten tot Grand’rue, waar 2 andere middeleeuwse vakwerkhuizen met uitkragingen te vinden zijn; in eentje is het erfgoedhuis (maison du patrimoine) ondergebracht, met een expositie over de Capbretonse geschiedenis. Echt iets voor geschiedenisliefhebbers!

 
 
Ontdek ons aanbod van verhuur