NieuwsNieuws

Baskenland

Op slechts enkele kilometers van uw camping in Zuid-Landes (vlakbij Bayonne), is Baskenland (of Euskal Herria, in het Baskisch) een streek rijk aan cultuur en natuur, maar ook geschiedenis die zich uitstrekt van het zuidwesten van Frankrijk tot het noorden van Spanje, in het departement Pyrénées-Atlantique.

Tijdens uw bezoekje zal u een bruisende streek ontdekken, met zijn feesten, surfers, populaire badplaatsen, gastronomie, tradities, het Baskische kaatsspel "pelote basque" en de natuur, waar overblijfselen van eeuwen geschiedenis in verweven zijn.

De Baskische kust bezoeken


Baskenland heeft om te beginnen een kenmerkend landschap, waarvan een deel gericht is naar de Atlantische oceaan; beschikt daarbij over een aantrekkelijke kust, zowel voor wandelaars als surfers. Bekend om de zandstranden en strandsporten die er beoefend kunnen worden, zoals in Anglet, Hendaye en ook Biarritz, trekt de Baskische kust zowel voor zijn beroemde surfspots, als voor zijn adembenemende landschappen; een combinatie van turkooizen water, abrupte rotsen en groene heuvels.

Naar de Baskische bergen


Met de Kaasroute, de grotten van Isturitz en Oxocelhaya, het treintje van la Rhune en de prehistorische overblijfselen in een decor van schitterende panorama's gaat u in de Baskische bergen van het ene naar het andere hoogtepunt! Dus mogelijkheden genoeg voor wandelaars, en ideeën te over voor een uitje.

Kennismaking met het Baskische erfgoed


De “Steden en Streken van Geschiedenis”, de locaties beschermd als UNESCO-werelderfgoed, de “mooiste dorpen van Frankrijk” maar ook de prachtige kastelen; Baskenland onderscheidt zich door zijn rijke architectonische- en historische erfgoed. Bezoekers hebben keuze te over bij het bezichtigen van de Baskische parels: Espelette, Saint-Jean-Pied-de-Port, Sare, Ainhoa...

De Baskische specialiteiten proeven


Kamperen op een camping in Nouvelle Aquitaine vlakbij Baskenland is tevens de gelegenheid om de smaakpapillen volop te laten genieten van de vele culinaire specialiteiten. Met de beroemde Espelette peper, te vinden op alle markten in de streek; een heerlijke gekoelde sangria, te drinken op een terrasje van Les Halles de Bayonne; de schapenkaasjes en natuurlijk de beroemde Baskische taart met kersenconfituur; geen twijfel mogelijk, Baskenland dankt zijn zo bijzondere identiteit niet in de laatste plaats aan zijn gastronomie, die de smaakpapillen van zijn bezoekers verwent.

 
 
Ontdek ons aanbod van verhuur