NieuwsNieuws

Biarritz

Biarritz, prestigieuze stad in Baskenland, heeft zijn sterke cultuur en identiteit weten te bewaren, gekenmerkt door diepgewortelde tradities, zowel cultureel als gastronomisch. Op slechts 20 min. van camping Lou P'tit Poun **** en enkele kilometers van Bayonne, moet u zeker kennismaken met deze elegante, levendige Baskische stad.

Vroeger had deze iconische badplaats aan de Baskische kust een haventje met walvisjagers, tot ze in de 19e eeuw door keizerin Eugénie en Victor Hugo ontdekt werd, en uitgroeide tot zomerse vakantiebestemming. Er zijn trouwens meerdere architectonische overblijfselen die getuigen van deze belangrijke periode in de geschiedenis van Biarritz, zoals Villa Eugénie, tegenwoordig bekend onder de naam Hôtel du Palais en de Keizerlijke Kapel van Biarritz.

De stad is nu een bekende badplaats, in het bijzonder voor de beoefening van strandsporten met zijn surfspots, maar ook voor zijn trendy en chique karakter. Maar dat is niet alles! Deze stad is duidelijk op de zee gericht, en bezit een rijk erfgoed dat zeker een kijkje waard is, zoals het oceaan- en surfmuseum cité de l’océan, de vuurtoren van Biarritz, zijn Aquarium, en natuurlijk de iconische Rots van de Maagd.

De stranden van Biarritz

De badplaats beschikt over uitgestrekte stranden en krachtige golven, die van Biarritz een wereldberoemde surfspot gemaakt hebben. Om er enkele te noemen:

  • Strand Côte des Basques: wordt beschouwd als één van de mooiste stranden van Europa, maar Côte des Basques is ook een iconische surfspot sinds de komst van de eerste golfsurfers in de jaren 50.
  • Strand La Grande plage: het grootste strand van Biarritz ligt midden in de stad; heeft een strandclub voor vakantiegangers die met het gezin komen, en zwemmen is onder toezicht.
  • Strand Le Miramar: dit strand ligt in de verlenging van La Grande plage; populair voor de rust, en beschut dankzij de ligging. In juli en augustus zwemmen onder toezicht.

De Hallen van Biarritz

De Hallen van Biarritz, beschouwd als een waar instituut in het dagelijkse leven van de "Biarrots" (inwoners van Biarritz), brengt een tiental verkopers onder met allerlei etenswaar; dat zal bij menig vakantieganger zeker het water in de mond doen lopen!

Biarritz en de golfsport

Een andere populaire sport in de stad is ongetwijfeld golfen, maar er is ook alle gelegenheid om te tennissen, paardrijden, rugbyen, en natuurlijk het kaatsspel "pelote basque" te beoefenen.

 
 
Ontdek ons aanbod van verhuur