NieuwsNieuws

Camping in de buurt van Bayonne

Grenzend aan het departement Landes vlakbij camping Lou P'tit Poun ****, ligt Bayonne tevens op de samenloop van de Nive en de Adour, en heeft dus een ideale ligging aan de Atlantische oceaan, op steenworp afstand van Anglet en Biarritz.

De hoofdstad van Frans Baskenland is ook herkenbaar aan zijn huizen met kleurrijke luiken, en de middeleeuwse sfeer die vakantiegangers een bezoekje vol verrassingen biedt, voor zowel de liefhebbers van oude gebouwen als de levensgenieters.

Het erfgoed van Bayonne


De stad Bayonne, met zijn rijke erfgoed gekenmerkt door Baskische en Gasconse invloeden, is beschermd als «Stad van Kunst & Geschiedenis»; voor vakantiegangers een extra reden om terug te komen voor een cultureel uitstapje. De stad, erg gewild door zijn strategische positie, biedt dan ook een bijzonder overzicht van 2000 jaar geschiedenis.

Ga wandelen door het historische Bayonne en de middeleeuwse straten, over de stadsmuren van Vauban, en ontdek een bruisende, gezellige stad. Uw wandeling neemt u mee naar de 3000 m² grote botanische tuin van Bayonne, vervolgens naar het kasteel château Vieux of de prachtige Kathedraal Sint-Marie van Bayonne en de nabijgelegen kloostergang van de kathedraal. Na de Nive overgestoken te hebben, kan een wandeling door Bayonne aangevuld worden met een boeiend bezoekje aan het Baskische museum met de geschiedenis van Bayonne maar neem ook even een kijkje in de Kerk van Saint-André.

De specialiteiten van Bayonne


Behalve het erfgoed en de architectonische parels, heeft Bayonne ook gastronomische specialiteiten (ham, chocolade, kaasjes, worst en sangria) en het feestgevoel dat door de aderen stroomt met de beroemde feesten van Bayonne, die zeker hebben bijgedragen aan de bekendheid van de stad.

Wie meer te weten wilt komen over enkele van deze Baskische specialiteiten kan daarbij een bezoekje brengen aan het museum van de Bayonne-ham of het atelier du chocolat (chocolade-museum).

Sportieve uitjes in Bayonne


Zin om buiten de gebaande paden te treden tijdens uw kampeervakantie in Zuid-Landes vlakbij Bayonne? Ontdek Bayonne op een andere manier, met een rondleiding op een hoverboard, of in een pirogue-boot! De bezoekers die Baskische tradities willen beleven, moeten naar de wijk petit Bayonne met zijn beroemde pelotezaal trinquet St André waar regelmatig pelote basque kaatsspelen gehouden worden; sfeer verzekerd!

 
 
Ontdek ons aanbod van verhuur