Baskenland

Het Baskenland (of Euskal Herria, in het Baskisch), is een gebied rijk aan cultuur en geschiedenis, die zich uitstrekt van het zuidwesten van Frankrijk tot het noorden van Spanje.

Het landschap drukt duidelijk zijn stempel op het Baskenland: met zijn aantrekkelijke kust zijn de activiteiten gericht op de Atlantische oceaan, bekend om de glijsporten en de zandstranden. Hier zijn ook vele duinen die beschermingen bieden tegen de wind, en groene heuvels waar verschillende soorten fruitbomen groeien.

En in de Baskische bergen en hun grotten kunnen prachtige wandelingen gemaakt, en wonderlijke ontdekkingen gedaan worden! De charmes van het Baskenland trekken jaarlijks steeds meer vakantiegangers. En daarbij moeten de smaakpapillen niet vergeten worden: met de beroemde Espelette peper, te vinden op iedere markt in de streek, maar ook de verfrissende sangria, die gedronken kan worden in de Hallen van Bayonne, is het Baskenland een streek waar gastronomie hoogtij viert.

Ga erop uit, en u zal een bruisende streek ontdekken met feesten en populaire badplaatsen als Biarritz; en de natuur, met de sporen van vele eeuwen geschiedenis.